Jumping fitness

U zult het de laatste tijd vast wel gehoord hebben “Jumping Fitness”. Deze nieuwe manier van fitnessen doet zich al een tijdje voor in Nederland, maar wat is het nou eigenlijk en wat zijn de voor-en nadelen van deze nieuwe sport?

Wat is Jumping Fitness?

Jumping Fitness is een nieuwe manier van fitnessen waarbij er constant springbewegingen worden gemaakt op een kleine trampoline. Deze nieuwe manier is erop gericht om de conditie te verbeteren en de core- en beenspieren te versterken. Tijdens de trainingen wordt er gebruik gemaakt van een hoge mate van explosiviteit en omdat er constant wordt teruggevallen op een trampoline worden de gewrichten minder belast.

Het beoefenen van Jumping Fitness is een soort van pylometisch trainen. Dit houdt in dat er bij het trainen met een pylometische methode de spier snel moet afremmen waardoor er weerstand ontstaat en tegelijkertijd in tegenovergestelde beweging moet draaien. Hierdoor wordt de explosiviteit in de spieren versterkt, wat weer erg belangrijk is bij een groot aantal sporten.

De voordelen van Jumping Fitness 

  • – 700 kcal verbranden per uur
  • – goede training voor je billen en benen
  • – erg toegankelijk
  • – verbetert het sprintvermogen
  • – minder belasting aan de knieën ten opzichte van andere groepslessen
  • – Een hoop lol en gezelligheid

Echter zit er wel een nadeel aan Jumping Fitness en dat is dat je je bovenlichaam er niet mee traint. Hier is tijdens onze lessen geen sprake van omdat onze instructrices aan het einde van de les ook het bovenlichaam erbij pakken door middel van gebruik van gewichten. Zo zorgen we ervoor dat het een complete workout wordt.